Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Kossun etiketit

Kossun etiketit ovat kehittyneet vuosien varrella. Tässä kaikki kehitysvaiheet.

Ensimmäinen Kossu-etiketti Lasse Linnanmäen suunnittelemassa etiketissä on Pohjanmaan maisema latoineen ja teksti "valmistettu perunasta". Tuotenumeroa ei ollut.
Toinen ensimmäinen Kossu-etiketti Jossakin välissä etiketti on ollut aivan samanlainen, kuin ensimmäinen ja alkuperäinen, mutta teksti "valmistettu perunasta" on muuttunut muotoon "valmistettu viljasta". Meillä ei ole tarkkaa tietoa tämän muutoksen ajankohdasta, mutta tälläisen pullon eräs aktiivinen palautteen antaja omistaa.
Toinen Kossu-etiketti Vuonna 1955 siirryttiin nelimerkkisiin tuotenumeroihin, jotka alettiin painaa etiketteihin. Raaka-aineeksi ilmoitettiin peruna ja vilja.
Kolmas Kossu-etiketti Vuonna 1961 etiketin uuden ulkoasun suunnitteli akateemikko Tapio Wirkkala. Vuodesta 1965 siinä on lukenut "Valmistettu viljasta". Tuotenumero muuttui kolminumeroiseksi 1967.
Neljäs Kossu-etiketti Vuonna 1968 yhtiön nimi muuttui Oy Alko Ab:ksi myös etiketeissä. Etiketti suureni vuonna 1972 ja siihen lisättiin väkevyysmerkintä. Vuonna 1981 A-kirjain poistui.
Viides Kossu-etiketti Tuotenumero muuttui nelimerkkiseksi vuonna 1988. Vuonna 1992 etiketin alaosaan lisättiin viivakoodimerkintä.
Kuudes Kossu-etiketti

Jossakin välissä päättäjät järkiintyivät ja ottivat jälleen käyttöön lähes aidon ja alkuperäisen etiketin.
Seitsemäs Kossu-etiketti

Etikettiin tehtiin pieniä muutoksia, eli mm. soikion sisällä oleva ALKO-teksti korvattiin tuotenumerolla 0132. Eräs tälläisen pullon selkäpuolen etiketti
tulossa

Vuonna 2000 etikettiin ruotsinkielinen suorassa oleva "KOSKENKORVA BRÄNNVIN" korvattiin hieman kaarevalla "BRÄNNVIN" -tekstillä. Nimestä poistui myös N-kirjain, eli myös itse Kossun nimi vaihtui jo toisen kerran historian aikana. Nimi on nyt "Koskenkorva Viina".

Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >