Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Vuoden 2000 uutiset

[Uusimmat uutiset] [2004] [2003] [2002] [2001] [2000] [1999] [1998]


Hyvää uutta vuotta 2001

29.12.2000, Kettu

Kossun Kippaajat toivottavat kaikille kannattajilleen sekä tukijoilleen erittäin hyvää ja hyvän humalan hakuista uuttavuotta.

Kossun Kippaajat eivät sen kummempaa juomavinkkiä uudeksivuodeksi kerro, kuin: Koskenkorva Viina toimii niin arkena, kuin sunnuntaina.


Jouluntoivottelu!

22.12.2000, Omegas

Kossun Kippaajat toitottaa kaikille Hauskaa Joulua ja Riehakasta Uutta Vuotta!


Kadonneen Kossun Metsästys osa II ohi!

20.11.2000, Omegas

Kippaajat kävivät tutustumassa Tallinnan meininkiin viikonloppuna 10-11.11. Reissusta selvittiin ehjin nahoin ja matkallaolijat ovat toipuneet siinä määrin, että ovat saaneet purettua kokemuksistaan yksityiskohtaisen raportin.


Kossun nimi on muuttunut

10.11.2000, Kettu

Edellisen etiketin muutoksen yhteydessä rakkaan Kossumme nimi on muuttunut. Aikaisemmin virallinen nimi oli "Koskenkorvan Viina", mutta nyt se on "Koskenkorva Viina".

Muutos tapahtui jo keväällä, mutta vasta nyt saimme tämän tietoomme. Kiitos tarkkaavaiselle palautteenantajalle.


Kadonneen Kossun Metsästys osa II: IKMARLHE

8.11.2000, Omegas

Kossun Kippaajat lähtevät jälleen tutustumaan Suomen lähinaapurin Viron ilmapiiriin. Suurin osa matkalaisista lähtee seilaamaan kohti Tallinnaa perjantaina 10.11. ja yöpyy Tallinnan loistokkaassa Palace-hotellissa. Matkailijoiden jälkijoukko saapuu Tallinnaan lauantaina iltapäivällä, jossa sen on tarkoitus yhtyä etuvartion ilonpitoon ja koko porukka palaa yhdessä takaisin kotomaahan lauantai-iltana. Reissusta on odotettavissa reportaasia, joten kannattaa käydä kurkkimassa sivuja viikonlopun jälkeen.


Koskenkorvan Viinan suhteutettu hinta

20.10.2000, Kettu

Sen olemme aina tienneet, että Koskenkorvan Viinan hinta tuppaa joka vuosi hieman nousemaan, mutta onko asia sittenkään näin yksinkertainen.

Nyt sivuiltamme löytyy asiasta tarkempaa tietoa, eli Kossun hinta suhteutettuna elinkustannuksiin.

Tilaston tekivät yhteiseen asiaamme vihkiytynyt työporukka, kiitokset heille.


Kippaajat@saari 12-13.8.2000 -raportti julkaistu

19.9.2000, Kettu

Kossun Kippaajat olivat 12-13.8.2000 retkeilemässä merellisessä ympäristössä Espoon Gåsgrundetissa. Tältä retkeltä on nyt sivuillamme muutama selventävä valokuva.

Kippaajat@saari 12-13.8.2000


Kossun Kippaajille uusia jäseniä

18.9.2000, Kettu

Kossun Kippaajat ry:n hallitus on kokouksessaan 13.9.2000 valinnut Kippaajiin kaksi uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat Heidi 'Betty' Valkama ja Petri Rapeli.

Nyt valittujen jäsenien pääsykokeet pidettiin Kippaajien viimeisimmällä saarireissulla 12.8.-13.8.2000.

Hallitus onnittelee uusia jäseniä!


Ruiskossusta Koskenkorvaperheen uusin jäsen

9.8.2000, Kettu

Viime viikolla Primalco toi valikoimiinsa jälleen uuden version Koskenkorvasta. Tämä uusin tulokas on nimeltään Koskenkorvan Viina Ruis. Sen alkoholipitoisuus on sama 38%, kuin alkuperäisessäkin Kossussa, mutta ohrapohjaisen pohjaviinan lisäksi Ruiskossuun on lisätty tilkka ruistislettä.

Ruiskossu on maultaan hieman perinteikästä kossua voimakkaampaa, sopien näinollen erinomaisesti hieman kuivempien drinkkejen pohjaksi. Toki tämäkin kossu sopii suoraan snapsina juotavaksi, varsinkin jos pitää hieman miehekkäämmästä mausta.

Uutuutta on toistaiseksi saatavilla vain perinteisen kokoisessa puolenlitran pullossa, ja sen hinta on 88 mk. Etiketti on lähes samanlainen kuin uusin perinteisen kossun etiketti, mutta etiketin taustaväri hailakka vaaleanruskea ja BRÄNNVIN-merkinnän alla lukee RUIS kahden ruistähkän välissä.

Lähde: Iltasanomat 5.8.2000


Kippaajat valloittavat saaren!

8.8.2000, Omegas

Kippaajat ovat lähdössä luontoretkelle la-su 12.-13.8., jos haluat mukaan, tsekkaa tarkemmat tiedot heti infosivulta!


Koskenkorvan hinta nousi jälleen

10.7.2000, Kettu

Jossakin vaiheessa kevättä tai kesää Koskenkorvan viinan hintaa korotettiin jälleen. Puolenlitran pullon hinta nousi markalla, 85 markkaan.

Hinnankorotus oli yllättävä, sillä aikaisemmin Alko Oy on liputtanut viinojen hinnan laskemisen puolesta, kuten uutisestamme "Alkon mielestä viina on liian kallista" 2.4.2000 käy ilmi.

Samoihin aikoihin myös etikettiin on tehty pieni muutos. Edellisen etiketin suorassa oleva "KOSKENKORVA BRÄNNVIN" on korvattu hieman kaarevalla "BRÄNNVIN" -tekstillä.

Kevyt Kossu markkinoille

Heinäkuun alussa 3.7.2000 Alkojen hyllyille ilmestyi Koskenkorvan viinasta kevyempi versio. Alkoholia tässä "teiniversiossa" on kuusi prosenttiyksikköä vähemmän, kuin aidossa ja alkuperäisessä Kossussamme. Pitoisuus on näinollen 32 %.

Juomauutuutta saa toistaiseksi vain 0,5 litran pullossa ja sen hinta on 75 markkaa. Etiketti on lähes samanlainen, kuin aidossakin, mutta valkoinen pohjaväri on korvattu koristeellisella hopealla. Lisäksi etiketissä on merkintä 32 o. Pullosta löytyy valokuvakin, mutta se on pienehkö. Kuva on otettu 1.7.2000, lieneekö muualla ollut tällöin tarjolla vielä kevytmallia?


Koskenkorvan synttärit vietetty

3.7.2000, Omegas

Kippaajat kävivät viettämässä Kossun synttäreitä Koskenkorvalla 1.7. Jos et päässyt mukaan, voit tutustua reissun kulkuun Bettyn kirjaileman matkaraportin ja Allun kuva-arkiston avulla!


Matka Koskenkorvalle alkaa...kaikki mukaan, nyt on bileet!

15.6.2000, Seiska & Kettu

Kuten me jo kaikki tiedämme Koskenkorvalla järjestetään Koskenkorvan viinan kunniaksi syntymäpäiväbileet. Kossun Kippaajat matkaavat seuraavanlaisen ohjelman mukaan biletyspaikalle.

Matkustus

Jokainen varaa ja maksaa matkat itse ja vastaa tekemisistään koko reissun ajan.

Matka tapahtuu junalla (Helsinki - Seinäjoki - Helsinki) ja linja-autolla (Seinäjoki - Koskenkorva- Seinäjoki). Linja-autokyyti on n. 26 mk suunta / per pää ja junakyyti maksaa seuraavasti:

Meno-paluu Helsinki-Seinäjoki:
174 mk opiskelija
332 mk normaalihemmo

Mennessä on joku hemmetin pikaextralargevarausmaksu (35 mk) joka sisältää Istumapaikan. Takaisintullessa ei ole pakollisia lisämaksuja, mutta kaikenlaisia lippuja saa ostaa oman halun mukaan. Jos ja kun keräämme 3-10 henkilön porukan (ei opiskelijakorttilaista), saamme ryhmäseksialennuksen VR:ltä 20%. Jos porukassamme on enemmän kuin 10 henkilöä, niin alennus on 25%. Loistavaa eikö totta.

Majoitus

Majoitusta ei ole, mutta biletyspaikan läheisyyteen voi laittaa jokamiehenoikeudella telttoja, jos joku sellaista haluaa. Hotellimajoitusta kaipaavien kannattaa sellainen varata Seinäjoelta, jonne voi liikkua aamuyöstä taksilla (Koskenkorva - seinäjoki väli on 27 km).

Muuta mainittavaa

Jos olet tulossa synttäreille niin ilmoita nimesi meille hallitus@kossu.org, niin varaamme sinullekkin bilelipun (hinta 60 mk). Näin varmistat, että pääset sisään koska liput menevät kuin kuumille kiville.

Kossun Kippaajat kokoontuvat Helsingin rautatieasemalla olevaan minuuttibaariin tai sen välittömään läheisyyteen. Ne jotka tulevat jostainpäin Suomea, kulkevat omiapolkujaan mutta olisi toivottavaa jos olisitte paikanpäällä jo iltapäivällä. Jos tulette suurinpiirtein samoja polkuja niin tervetuloa, kossulaiset kyllä Löytää.

Lisätietoja numerosta 0500-698 869 / Seiska tai sähköpostilla osoitteesta hallitus@kossu.org.


Kossun syntymäpäivät Koskenkorvalla 1.7

31.5.2000, Kettu

Koskenkorvan viinan syntymäpäivät vietetään vuosittain 1. heinäkuuta. Koskenkorvan taajamassa Pohjanmaalla on Koskenkorvan viinan kunniaksi järjestetty juhlat jo useamman vuoden ajan. Järjestelyjen takana on ollut Ravintola Koskenkuohu.

Tänä vuonna juhliin odotetaan aikaisempia vuosia enemmä juhlijoita, saapuuhan paikalle esiintymään mm. Neljä Ruusua.

Sankka joukko Kossun Kippaajien jäsenistöä osallistuu ko. juhliin. Matkustanemme paikanpäälle junalla / bussilla. Joukkomme jatkoksi saa toki liittyä, ilmoitamme sivuillamme myöhemmin lisää informaatiota. Mikäli kiinnostuksesi kuitenkin heräsi jo nyt, niin voit ottaa meihin yhteyttä palaute sivumme kautta.


Promillemittari nyt kännykässä sekä webissä

14.4.2000, Kettu

Olet joskus saattanut pähkäillä monenko promille humalassa sitä tälläkin hetkellä oikeastaan on. Hieman apua vaikeisiin laskutoimituksiin on nyt saatavilla.

A-klinikkasäätiö on julkaissut kätevän promillemittarin, jota voi käyttää tavallisella www-selaimella tai GSM-puhelimella tekstiviestien avulla.

Tekstiviestien hinta vaihtelee operaattorin mukaan, mutta yhden kyselyn hinta on noin 2 markkaa. Tuettuja operaattoreita ovat Sonera, Radiolinja sekä Telia. Webin puolella palvelu on ilmainen.

Tarkemmat hintatiedot sekä ohjeet löydät Promille GSM/www -sivulta.


Alkon mielestä viina on liian kallista

2.4.2000, Kettu

Viina on liian kallista. Tätä mieltähän ovat useimmat suomalaiset ollet jo ties kuinka kauan, mutta nyt saman allekirjoittaa itse suomalaisten rakastama monopoliyhtiö, Alko.

Alko haluaisi laskea alkoholiveroa nykyisestä, sillä ulkomailta (EU) tuotavan viinan rajoitukset ovat lievenemässä, ja sen mukana ammattimainen viinan tuonti lisääntyisi. Tämä taas vähentäisi merkittävästi verotuloja sekä vaikuttaisi negatiivisesti myös työpaikkojen määrään.

EU-maista tuotavan viinan maksimimäärä on tällä hetkellä 1 litra, mutta sen määrä nousee asteittain, niin että vuonna 2004 saa lomalainen tuoda jopa 10 litraa viinaa ja huimat 110 litraa mallasjuomia. Alkon huoli ei siis suinkaan ole aiheeton.

Lisää aiheesta Nelosen Uutisista.

Lähde: Nelonen


Kossun Kippaajien logo-kilpailu on ratkennut.

2.4.2000, Handy

Kossun Kippaajien vuoden alussa järjestämä logo-kilpailu ratkesi äänestyksen jälkeen hallituksen eilisessä kokouksessa. Voittajaksi tuli pienellä äänten enemmistöllä Ketun logo-ehdotus. Hallitus päätti palkita myös tiukan vastuksen tarjonneen Ollin logon kunniamaininnalla ja lohdutuspalkinnolla.

Kossun Kippaajat kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita.

Ja tässä kilpailun voittanut logo:
Voittanut logo
Ja tässä toiseksi tullut logo:
Toiseksi sijoittunut logo

Kossun Kippaajilla muistin tarvetta

27.3.2000, Kettu

Kossun Kippaajien palvelimena toimiva kone, joka myöskin nämä sivumme maailmalle näyttää, kaipaisi hieman lisää muistia.

Tähän koneeseen eivät mitkä tahansa muistit käy, vaan niiden pitää olla 36-bittisiä 72-pinnisiä SIMM-muisteja, eli muistien pitäisi olla ns. pariteetillisia. Ja tämän vaatimuksen lisäksi muistien pitäisi olla vielä 16 MB -palikoita. Palikat tulisivat Sun SPARCclassic:iin, joten vastaavanmoisten koneiden muistit ovat tähän omiaan.

Koska vaatimukset ovat tälläiset, ei tarvitsemiamme muisteja ole kovin helppo löytää, mutta jos laatikostasi pohjalta vaatimukset täyttäviä muistipalikoita löytyy, niin otathan meihin yhteyttä ja tee meidät onnellisiksi.


#Kossu-kanavan URL-logi toiminnassa

14.3.2000, Kettu
[Update] 15.3.2000, Kettu

Irc-kanavaltamme #Kossu:lta on otettu talteen jo pitemmän aikaa siellä näkyneet urlit, eli siis www-sivujen osoitteet.

Nyt URL-logi -sivulta löytyy lista näistä kaikista. Tästä listasta löydät helposti päivän puheenaiheet tai unohtuneen urlin.

#Kossu-kanavan URL-logi sivulle.


24TL jälleen takanapäin

13.3.2000, Kettu

Jokavuotinen 24TL-tapahtuma Kuopiossa on jälleen takanapäin. Tänä vuonna järjestetty tapahtuma oli jo kymmenes, joten kyseessä oli ns. juhlatapahtuma.

Kossun Kippaajilta oli tänäki vuonna oma aktiivinen seurue matkalla mukana. Seurue oli aikaisemmista vuosista poiketen erittäin pieni sisältäen ainoastaan neljä varsinaista jäsentä (Handy, Omegas, Flyer ja Kettu). Toki meidän neljän lisäksi seurueeseemme kuului myös useita potentiaalisia jäsenehdokkaita joita ei missään mielessä pidä aliarvioida.

Kameroita oli reissulla mukana, mutta kaikki kamerat olivat vanhanaikaisia analogi-kameroita, joten kuvamateriaali saamme odotella pitkään. Joitakin kuvia, joissa myös Kippaajien jäseniä vierailee löytyy kuitenkin Alik:n kuva-arkistosta.

Tarkempi matkaraportti julkaistaneen silloin, kun saamme kuvat kehityksestä.


Ei Kossua kauppaan!

6.3.2000, Kettu

Koskenkorvan Viinan paikka ei ole suomalaisen ruokakaupan hyllyllä. Tätä mieltä ovat suomalaiset STAKES:n tilaaman alkoholipoliittisen tutkimuksen mukaan.

Suomalaisista 87 prosenttia on sitä mieltä, että vahvat viinat kuuluvat jatkossakin Alkojen hyllyille. Nykyistä vahvojen viinojen ikärajaakin pidettiin sopivana, 82 prosentin ollessa sen kannalla. Viinan hintaan ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä, sillä 56 prosenttia piti sitä liian korkeana.

Tutkimuksessa kartoitettiin mielipiteitä myös miedompien juomien ostopaikastaja ikärajasta, mutta siitä enemmän STAKES:n tiedotteessa.

Lähde: STAKES


Logo-kilpailu on päättynyt

1.2.2000, Kettu

Kossun Kippaajien logo-kilpailu on nyt päättynyt. Ehdotuksia tuli kaikkiaan kahdeksalta henkilöltä. Yhdistys valitsee ehdotusten joukosta käyttöönsä yhden logon viralliseksi logokseen. Ilmoitamme myöhemmin näillä sivuilla voittaneen ehdotuksen.

Logo-kilpailu tiedote.


Kossun alkoholipitoisuus ei vaihtele

1.2.2000, Kettu

Aina välillä kuulee käsittämättömiä huhuja koskien Koskenkorvan Viinan alkoholipitoisuutta. Pahimpien huhujen mukaan pitoisuus vaihtelisi jopa 15-40% välillä.

Näillä huhuilla ei ole toden kanssa mitään tekemistä. Koskenkorvan Viinan alkoholipitoisuus tarkalleen on se pullossa ilmoitettu 38 tilavuusprosenttia. Tuotteen laatu ja tasalaatuisuus on Primalcolle kunnia-asia, joten asiaa tarkkaillaan erityisen hyvin. Mittaus suoritetaan joka erässä ennen pullotusta sekä vielä uudelleen pullotuksen yhteydessä. Tarkaan vaadunvalvontaan velvoittaa jo ISO 9002 -laatusertifikaattikin, jollaisen Koskenkorvan Viinaa tuottava tehdas Rajamäellä on saanut.

Yksi väärien huhujen alkuunpanija saattaa olla viinimittarit, joita käytetään viinan alkoholipitoisuuksien mittailuun. Viinimittarit eivät sovellu viinojen alkoholipitoisuuksien mittailuun.

Lähde: Primalco Oy


Korsoraattori auttaa suomen nuorisoa

13.1.2000, Kettu

Tässä uudessa uutisessa pysytään hieman saman aiheen ympärillä, kuin edellisessäkin uutisessa, sillä tämäkin koskee sivujen hakemista toisen palvelun kautta. Tämä tämänkertainen palvelu on tehty auttamaan Suomen nuorisoa. Sivujen kieli muutetaan siis Suomen nuorison ymmärtämään muotoon. Käännöskielenä kannattaa olla suomi.

Korsoraattori palvelu löytyy osoitteesta: http://korsoraattori.evvk.com/


Ulkomaalainen Proxy auttaa Finlandia Vodkan ystävää

10.1.2000, Kettu

Suomalaisia on jo pidemmän aikaa kiusattu typerällä suodattimella, joka estää pääsyn Primalcon Finlandia Vodka -sivuille.

Tämä suodatus on tietenkin kierrettävissä, jos sivut hakee ulkomaalaisen osoitteen kautta. Yhden tälläisen palvelun tarjoaa Spaceport ja Tera-Byte Online Service yhteisellä SpacePROXY-palvelullaan.

Finlandia Vodkan sivut sensuroimattomana.


Kossun Kippaajien omat kännykkä-ikonit saatavilla

4.1.2000, Kettu

Jäseniemme käytössä on jo jonkin aikaa ollut oma ikoni Nokia-kännyköiden ruudulla. Nyt tämä ja jokunen muu ikoni on ladattavissa muidenkin puhelimiin.

Tarvitset siis Nokian uudehkon puhelimen ja jonkinverran teknistä osaamista, sillä logojen siirtely ilman SMS:ää on hieman kinkkistä, mutta ei kuitenkaan mahdotonta.

Ikoni sivulle.


Kossun Kippaajille uusi hallitus

4.1.2000, Kettu

Kossun Kippaajat ry:lle valittiin uusi hallitus viimevuoden lopulla pidetyssä yhdistyksen kokouksessa. Vuoden 2000 hallituksen puheenjohtajana toimii Vesa Järvinen ja hallituksen jäseninä toimivat Jani Haavisto, Jussi Johansson, Hannu Kalliomaa, Markku Kaskenmaa, Jarmo Nylund ja Henri Vilminko.

[Uusimmat uutiset] [2004] [2003] [2002] [2001] [2000] [1999] [1998]


Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >