Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Vuoden 1999 uutiset

[Uusimmat uutiset] [2004] [2003] [2002] [2001] [2000] [1999] [1998]


Vuosi 2000 lähestyy

30.12.1999, Kettu

Nyt kun tämä Millennium on lähestymässä ja tästä Y2K ongelmasta on niin paljon puhuttu, niin puhutaan nyt täällä Kossun uutisissakin. Microsofthan on tunnetusti mainostanut, että heillä kaikki ongelmat ovat takanapäin? Mutta kuinkas onkaan kun enää reilu vuorokausi h-hetkeen on aikaa?

Microsoft hakee nimittäin omilla sivuillaan työntekijää vuodelle 1900. Sivu löytyy osoitteesta : http://www.microsoft.com/finland/jobs/default.asp . Mutta kuvakaappaus löytyy , jos ongelma on myöhemmin korjattu.

Tiedä sitten onko virhe suoranaisesti Y2K ongelma, mutta aika hauskannäköinen kämmi jokatapauksessa.

Hauskaa Uuttavuotta ja muistakaa juoda myös Kossua hienojen Shampanja-juomien lisäksi, kuten Mika Häkkinen tekee. Hänhän tokaisi Ilta-Sanomien haastattelussa jopa, "Kossu on maailman paras snapsi.".


Säästäminen on nyt loppu

28.12.1999, Kettu

Joulun pyhien jälkeen odotti säästäväistä ihmistä ikävä yllätys, kun hän rauhallisen joulun jälkeen päätti hieman irrotella ja säästää muutaman markan juomalla muutaman tuopposen säästöhintaista olutta Helsinkiläisessä ravintolassa Fenniassa.

Fenniassa on siis ollut jo pitkän aikaa sunnuntaisin ja maanantaisin koko illan ns. säästöhinnat. Olut-, siideri-, ja lonkero-tuopit maksoivat vain 10 markkaa ja jotkin terävät kuten salmari 15 markkaa. Nämä hinnat ovat tehneet Fenniasta lähes legendaarisen paikan osan jäsenistömme keskuudessa.

Nyt nämä mainiot säästöpäivät ovat siirtyneet historiaan, sillä juomien hinnat nousivat peräti viidellä markalla, eli tuopit maksavat nyt jo 15 markkaa ja terävät aivan normaalin hinnan verran eli 20 markkaa. Näillä hinnoilla säästäminen käy jo lähes mahdottomaksi, kun otetaan mukaan vielä sisäänpääsymaksu 30 markkaa ja narikka 7 markkaa Toivottavasti Fennian johto tajuaa virheensä ja vanhat kunnon säästöhinnat saadaan jälleen voimaan. Henkilökohtaisena protestina allekirjoittanut (Kettu) sekä internet-asiantuntijamme (Flyer) eivät tue enää Fenniaa, niin kauan kun nostetut hinnat ovat voimassa.


Flyerille luovutettiin Kossupullo

11.12.1999, Kettu

Kossun Kippaajien pitkäaikaiselle Internet-asiantuntialle, jonka aikaansaannoksia ovat niin kossu.org:n domainin sekä kaikenlaisten maili systeemien pystystytykset, luovutettiin Kossun Kippaajien toimesta pullollinen Koskenkorvan viinaa tänään 11.12.1999.

Kippaajat toivovat lahjan saajalle iloista ja loistavaa tulevaisuutta.


Kossun Kippaajien pikkujoulut

11.12.1999, Kettu

Kossun Kippaajien perinteikkäät pikkujoulut järjestetään tänään perinteikkäässä biletyspaikassa HIO:n offisella. Tilaisuus alkaa 18.00 ja jatkuu kunnes se loppuu. Tilaisuudessa on tarjolla glögiä riittävästi.

Pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki tämän viestin lukeneet ja muutkin jollakin varauksella toki. Lisätietoja ja suunnitusohjeita saat puhelimella numerosta (09) 611 277.


Kossupalkinto Jaakko Heinimäelle!

10.12.1999, Kettu

Vuosituhannen viimeinen ja järjestyksessä kymmenes Kirjallisuuden Koskenkorvapalkinto myönnetään Jaakko Heinimäelle teoksesta Seitsemän syntiä - sisäisen sankarivainajan sielunavaus (Like).

Palkinto jaetaan nyt viimeistä kertaa, sillä raati katsoo palkinnon olevan kymmenvuotiseen historiansa loogisena huipentumana siinä määrin pönäkässä tilassa, ettei siitä ole enää jakamaan pohjia kenellekään.

Koko tiedote.


Helsingin julkinen juopottelu kuriin sakoilla?

30.11.1999, Omegas

Uusi julkisen juopottelun kieltävä järjestyssääntö tulee voimaan Helsingissä 30.11. ja 1.12. välisenä yönä klo 00:00.

Voimaan astuva sääntö tarkoittaa, että julkisella paikalla tapahtuvasta päihteiden käytöstä saattaa Helsingissä tästä lähtien joutua maksamaan 4-10 päiväsakkoa. Uuden sakkojärjestelmän mukaan alin mahdollinen päiväsakko on 40 markkaa eli sakkoa mätkähtää rikkeestä vähintään 160-400 markkaa.

Päätöksestä on keskusteltu vilkkaasti ja helsinkiläinen viinivaikuttaja Petri Viglione on jo luvannut kokeilla juopottelukiellon toimivuutta juomalla lasin punaviiniä kaupungintalon edessä ja ilmoittautumalla teon jälkeen poliisille.

Lähde: Uutislehti 100


Logo-kilpailu

27.11.1999, Kettu

Kossun Kippaajat ry on ilman virallista logoa. Täten avaamme logo-kilpailun. Kilpailu on kaikille avoin.

Yksityiskohtaisempi selvitys kilpailusta.


Sivujen ulkoasua päivitetty

22.11.1999, Kettu

Sivujen ulkoasua päivitettiin pitkästä aikaa. Lähes kaikki löytyvät edelleen aivan samastasta paikasta kuin ennenkin. Lisää muutoksia on tulossa jonkin ajan kuluessa.

Sivujen ulkoasun vaihdosta saa antaa palautetta.


Kossun hinnat päivitetty viimein

13.11.1999, Kettu

Koskenkorvan Viinan hinnat Alkossa on päivitetty viimein Kossun hinnankehitys- sivuillemme. Hinnan muutoksia oli joka pullon kohdalla. Suurin prosentuaalinen muutos oli 4 cl pikkupullossa, jonka hinta nousi 12,00:sta 13,50:een. Yksi huomattava muutos hintojen lisäksi oli se, että ainakaan ruotsinkielisen hinnaston (Tästä saa syyttää ainoastaan sitä, että Suomi on kaksi kielinen maa ja täällä on pakkoruotsi, kuten myös sitä että ihminen on erehtyväinen.) mukaan enää ei ole tarjolla 60% 0,5l Koskenkorvan Vodka pulloa. Ei sentään kuitenkaan pelkästään pahaa, sillä 0,7- ja 1,0-litran pullot aitoa Kossua ovat säilyneet aivan saman hinnan; lohdutus sekin.

Kännissä tämäkin on yllättäen kirjoitetty, joten jos jotakin korjattavaa tai tarkempia spekulaatioita, niin lähetäthän palautetta.

[Update] 22.11.1999, Kettu

Pienimmän Kossupullon (0,04l) hinta on ainakin suomenkielisen hinnaston mukaan kuitenkin 13,40. Harrastaako Alko kieli-rasismia?


Vieraskirjan vika korjattu

4.11.1999, Kettu

Sivujemme vieraskirjassa on ollut vikaa, jonka johdosta viestien jättö on ollut mahdotonta. Nyt vika on kuitenkin korjattu ja vieraskirja on jälleen käyössänne.


Handylle syntymäpäiväonnittelut

15.10.1999, Kettu

Kossun Kippaajien kunniakas rahastonhoitaja Hannu Kalliomaa täyttää tänään kunniakkaat 25 vuotta. Tämän johdosta Kossun Kippaajat onnittelevat Handyä ja ojentavat lahjaksi perinteikkään lahjan.


Jape menee naimisiin!

17.9.1999, Handy

Kossun Kippaajat ry:n jäsen Jape menee naimisiin Sarin kanssa 18.9.1999. Onnittelemme morsianta ja sulhasta loistavien valintojen johdosta ja toivotamme nuorelle parille onnellista ja antoisaa tulevaisuutta.

Minne elämä teitä sitten viekin, niin muistakaa se mikä on tärkeää.


Kossun sivut muuttivat uuteen koneeseen

9.8.1999, Handy

Kossu Kippaajat ry:n webbisivut (www.kossu.org) muuttivat uuteen koneeseen heinäkuun lopussa. Ahkerimmat surffailijat ehtivätkin jo kaivata sivujamme, jotka teknisistä ongelmista johtuen eivät toimineet pariin viikkoon. Nyt sivut toimivat kunhan nimipalvelimet maailmalla vielä rekisteröivät uuden osoitteen.
Ja muistakaa että palautetta saa ja pitää antaa.


Tallinnan risteily 11.9.1999

9.8.1999, Handy

Tässä otteita jäsenille menneestä mailista:

HS Kossun Kippajat ry:n jäsenet ja kanssaihmiset

Kossun Kippaajat järjestää tapahtumasarjan nimeltään Kadonneen Kossun Metsästys. Ensimmäinen etappi suuntautuu Tallinnaan ja se on nimeltään "Oli miten oli, mutta näin on". Matka on luonteeltaan päivämatka eli aamulla lähdetään ja illalla palaillaan. Matkan missio selviää lähtöselvityksessä.

Matkan hinta on naurettavan halpa (100 mk) ja se sisältää yllätyksen perillä Tallinnassa, joten kaikki joukolla mukaan. Paikkoja on varattu 20 kpl ja lisää saadaan jos tarvetta ilmaantuu.

Ajankohta on lauantai 11.9.1999.
Matkanjohtajana toimii Vektor ja käytännönjärjestelyitä pyörittää Handy.

 • Speksit:
   Meno:
  • Lähtö: 11.9.1999 klo 8.30, länsiterminaali
  • Laiva: Tallink, Georg Ots
  • Saapuminen Tallinnaan: klo. 12.00
  12.00-18.00 Ohjelmaa (selviää lähtöselvityksessä)
   Paluu:
  • Lähtö: 18.30, Tallinn Reisisadam
  • Laiva: Tallink, Georg Ots
  • Saapuminen Helsinkiin: 22:00
  • Matka jatkuu baarissa
 • Ilmoittautuminen tapahtuu maililla osoitteeseen handy@kossu.org ja maksamalla 100 mk Kossun Kippaajien tilille. Koskapa viimeinen maksupävä on jo mennyt niin ottakaa ensin yhteyttä niin varmistetaan että mukaan pystyy vielä lähtemään.


  Bäkstreet aterialla Hesessä

  20.7.1999, Handy

  Kossun Kippaajat käyvät testaamassa Hesen Backstreet aterian manskun hesessä keskiviikkona 21.7.1999 klo 20.30. Toivotamme mukaan kaikki kossun ystävät.


  Hauskaa Juhannusta

  23.6.1999, Handy

  Kossun Kippaajat toivottavat ÄÄ-Juhannusta kaikille kossun ystäville. Muistakaa pysyä hengissä, että voitte kertoa tästäkin Juhannuksesta naapurin lapsille!


  Rakonräjäytys-bileet

  26.4.1999, Kettu

  Tämän viikon keskiviikkona 28.4.1999 järjestetään ravintola Kaarle XII:ssa Rakonräjäytys-bileet. Bileiden ideana on se, että kahdessa tunnissa saa juoda niin paljon olutta, siideriä tai lonkeroa kuin pystyy käymättä välillä vessassa. Tarjoilu alkaa kello 21.00 ja ilmaisen juoman tarjoilu päättyy 23.00.

  Tämä on loistava ilta aloittaa valmistautuminen vappuun. Liput maksavat vaivaiset 65 markkaa miehiltä ja 45 markka naisilta. Lisäksi kaikkien miesten jotka ovat juoneet vähintään 6 juomaa tai naisten jotka ovat juoneet vähintään 4 juomaa kesken arvotaan risteily.

  Tämän juomailoittelun järjestävät Helsingin Insinöörioppilaat HIO ry ja Espoon-Vantaan Insinöörioppilaat EVIO ry yhdessä ravintolan kanssa. Nähdään Kallessa.

  Bileiden virallinen juliste.


  Raportti 24TL-tapahtumasta

  31.3.1999, Kettu

  Saimme viimein jokusen kuvan tänne sivuillemme matkaltamme 24TL-tapahtumaan. Kuvia ei ole vielä paljon, mutta lisää on tulossa.

  Enemmän tarinaa ja tietenkin kuvat löydät 24TL 1999 -sivulta.


  Kossun hinta tulee laskemaan

  18.3.1999, Kettu

  Yksi yleisimmistä toiveista sivuilla kävijöidemme keskuudessa on kossun hinnan laskeminen. Hinta tuleekin muutamien seuraavien vuosien aikana laskemaan selvästi, jopa 30%.

  Hinnan alennuksen syy on tietysti se, että EU:n rajat avautuvat jäsenmaiden kesken vuoden 2004 alussa ja silloin kuka tahansa saa pakata autonsa täyteen ulkomailla ja kärrätä juomat tänne Suomeen.

  Alennuksien suuruudesta päättää ensi vaalikauden hallitus, joka muodostuu pitkälti eduskuntavaalien äänien pohjalta. Muistathan siis toki äänestää.

  Lähde: IS 17.3.1999


  Kippaajia matkustaa Kuopioon 24TL tapahtumaan

  5.3.1999, Kettu

  Myös tänä vuonna järjestetään Kuopiossa perinteikäs lumirieha-tapahtuma. Tapahtuman nimi on 24 tuntia lunta ja se järjestetään tulevana viikonloppuna 6-7.3. Varsinainen lumirieha on päivällä Puijon mäessä ja iltabileet järjestetään hotelli Rauhalahdessa ja Rosessa.

  Kossun Kippaajien aktiivinen iskuryhmä osallistuu tietenkin tähän hienoon tapahtumaan. Meidät tunnistaa ainakin siitä, että raahaamme mukanamme ämpäreitä (Anttila 5,90). Ämpärit siksi, koska on ÄÄ (Äly Ämpäriin) -viikonloppu.

  Reissustamme tulee myöhemmin lisäinfoa sekä toki myös valokuvia.

  Lisätietoa löydät 24TL-tapahtuman omilta kotisivuilta


  Vuoden 1998 parhaat Viikon Huikat valittu

  9.2.1999, Vektor

  Vuoden 1998 Viikon Huikat ÄÄnestys päättyi 1.2.1999. ÄÄniä tuli kohtuullisesti. Kiitos kaikille ÄÄnestäjille.

  Vuoden 1998 parhaaksi lyhyeksi Viikon Huikaksi valittiin Mummon tohveli ja pitkäksi Vosu.


  Kuinka monta ohranjyvää mahtuu Kossupulloon?

  27.1.1999, Seiska

  Avena (ent. valtion viljavarasto) järjesti jo perinteeksi muodostuneen talven taittajaistilaisuuden viime viikon torstaina. Kustaa Vilkunan kansanperinne kertoo, että talvenselän taittaa Paavali, jonka muistopäivää vietettiin tämän viikon maanantaina. Ko. tilaisuudessa kysyttiin vierailta (mylläreitä ja leipureita), kuinka monta ohranjyvää mahtuu Kossupulloon? Samalla kysyttiin myös, kuinka paljon valmista juomaa jyväpullollisesta syntyy.

  Pulloon mahtui 10123 ohranjyvää ja siitä saadaan 0,3 litraa juotavaa koskijuomaa.

  Lähde: Kauppalehti 26.1.1999


  Kossupalkinto Arto Salmiselle!

  23.1.1999, Kettu

  Vuoden 1998 Kirjallisuuden Koskenkorvapalkinto (vol. 9#) myönnetään Arto Salmiselle teoksestaan Varasto. (WSOY) Palkintopullo (vol. 38° ) ja kunniakirja ojennetaan ällistyneen voittajan käsiin Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen atriumissa kello 13.00 (Yliopistonkatu 60 A, 2. krs) innokkaiden kirjallisuudenystävien osoittaessa raivoisasti suosiotaan. Toimittajat huom: tilaisuudessa on tarjolla kossupalkintotilaisuuden perinteistä, reseptiltään huippusalaista boolia!

  Koko tiedote.


  Koskenkorvapalkintoehdokkaat 1998 valittu

  15.1.1999, Kettu

  Vuoden 1998 kirjallisuuden Koskenkorvapalkintoehdokkaat on valittu! Kossupalkinnon jakaa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan kulttuurijaoston ja kirjallisuudenopiskelijain ainejärjestön Teeman nimittämä asiantunteva ja asialleen intohimoisesti omistautunut raati.

  Koko tiedote.


  ÄÄnestä vuoden 1998 Viikon Huikka

  13.1.1999, Vektor

  ÄÄnestä vuoden 1998 Viikon Huikka. Vuoden 1998 Viikon Huikat löytyvät Viikon Huikat arkistosta.

  Lähetä ehdotuksesi baarimestarille 1.2.1999 mennessä osoitteeseen baarimestari@kossu.org.

  [Uusimmat uutiset] [2004] [2003] [2002] [2001] [2000] [1999] [1998]


  Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >