Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Vuoden 1998 uutiset

[Uusimmat uutiset] [2004] [2003] [2002] [2001] [2000] [1999] [1998]


Kossun kippaajille uusia jäseniä

29.12.1998, Vektor

Kossun Kippaajar ry:n hallitus on eilen illalla kokouksessaan hyväksynyt yhdistyksen jäseniksi 5.12.1998 pääsykokeessa olleet kossu-kokelaat.

Jäsenyyden 1.1.1999 alkaen saivat: Kooli, Ade, Catw, Jeva, Ujo ja Erzu


Pikkujoulukuvat saapuneet

21.12.1998, Kettu

Saimme viimein kuvia nettiin järjestämistämme pikkujouluista. Bileethän järjestettiin 5.12. ja ohjelmassa oli muutakin kuin kossunjuontia.

Enemmän tarinaa ja tietenkin kuvia löydät pikkujoulut 1998 -sivulta.


Kossupussi pukinpussiin

11.12.1998, seiska

Joulutorilla (Espan puisto, Helsinki) on myynnissä kossupussi. Se on jotain ihmeen puuvillaa ja väri on valkoinen mihin on painettu isoilla kirjaimilla kossupussi. Koko on sellainen, että siihen mahtuu reilusti perinteinen kossupullo. Lisäksi siinä on ommeltuna ryyppylasi kiinni, ettei tarvitse lasia etsiä. Myyjän mukaan, lasi on sitä varten jos ei uskalla tarjota pullonsuusta kaverille, eli voit välttää pullon äkillisen tyhjenemisen. Hintaa kossupussilla on 40,00 mk.

Itse paikanpäällä kävin toteamassa.


Camel Trophyllä Kossua

10.12.1998, xkill

Ensimmäinen Camel Trophy ajettiin vuonna 1980 Brasilian kuululla Transamazonica-reitillä. Tämänvuotinen Trophy oli yhdeksästoista, joka pidettiin Etelä-Chilen ja Argentiinan maisemissa. Tämän maailman viimeiseksi suureksi ristiretkeksi kutsutun seikkailun mukana oli tänä vuonna suomalainen Maarit Järvilehto. Matkaa taitettiin lähes 8000 kilometriä, joka on Camel Trophyn uusi ennätys.

Näin pitkällä matkalla on jos jonkinlainen menovesi tarpeen, joten tällekin reissulle tilattiin Kossua ihan satelliittipuhelimen välityksellä suoraan Suomesta. Meniköhän perille? Siitä ei ole varmaa tietoa.

Lähde: Cosmos 6/98


Kossun Kippaajien pikkujoulut

02.12.1998, Kettu

Kossun Kippaajat ry pitää pikkujoulut 5.12.1998. Luvassa on hulvatonta kännäämistä ja muutakin siihen liittyvää oheistoimintaa. Jos kiinostaa, niin voit saada jopa kutsun näihin unohtumattomiin bileisiin, jos vain lähetät tarpeeksi asiallisen anomuksen hallitukselle.


Kossua ei saa enää tiskin takaa

27.11.1998, Kettu

STT:n mukaan perinteinen Alko, josta sai vanhaan tapaan Kossut kätevästi tiskin alta on nyt historiaa. Viimeinen vanhanmallinen Alko oli Kruununhaan myymälä, jossa nyt siirryttiin itsepalvelusysteemiin. Myymälä avataan ensi viikolla uudistuneena. Näin ollen jo vuonna 1962 alkanut muutosvaihe on nyt ajettu päätökseen.

Valintamyymälöihin siirryttiin asiakkaiden kiitoksien pohjalta, mutta ainakin Kossun Kippaajat jäivät kaipaamaan kossutkätevästitiskinaltamyymälöitä.

Lähde: STT


Maailmanmestari Mika Häkkiselle hopeinen Koskenkorvapullo

25.11.1998, Seiska

Formulasirkuksessa juodaan alkoholijuomia (siis viinaa), se ei liene kenellekkään yllätys. Mutta tietävätkö kaikki, että Primalco sponsoroi Mika Häkkistä ja McLaren-tallia? Nyt tietävät, sillä kun oikein tarkasti katsoo, koristaa molempien ajajien (siis Mikan ja Davidin) kypärää Finlandia Vodka -tarra. Alko-Yhtiöiden ylin johto oli mietinyt pitkään sopivaa sponsorointikanavaa, jolla olisi korkea status, globaali kattavuus ja suomalainen yhteys. Ja sehän on tietysti Mika Häkkinen ja McLaren-talli. Tämä sponsorointi (Formulapiirien arvio 15 miljoonaa markkaa) ei mennyt hukkaan. Hieno homma.

Mikan mahtavasta suorituksesta johtuen, luovutti Alko-Yhtiöt maailmanmestari Mika Häkkiselle hopeisen Koskenkorvapullon.

Lähde: Kauppalehti 4.11.1998


Ulkomaalaiset Kossun ystävät voivat tilata Kossua netistä

18.11.1998, Xkill & Kettu

Moni ulkomailla asuva suomalainen on varmasti jossakin välissä kaipaillut aitoa Suomalaista Koskenkorvan Viinaa ja turhautunut, kun viereisestä kaupasta ei löydy kuin joitakin Ruotsalaisia feikkivodkia.

Nyt voit tilata internetin kautta Suomalaisen Joulun herkkupaketin, joka sisältää aitoa ja kirkasta Koskenkorvaa. Paketin mukana tulee jotakin muutakin höystettä, mutta kyllä ne varmaan tulee syötyä, kun on kerrankin kunnon tavaraa huuhtomassa syömiset.

Tämän kaiken tekee mahdolliseksi yritys nimeltä Exfennia Oy, jonka kotisivuilta löydät yksityiskohtaisemmat tilausohjeet. Sivuilta löydät myös muita Suomi-tuotteita. Millonkohan me täällä Suomessa voimme tilata netistä Kossua?


Kossun Kippaajat viettävät syntymäpäiviään

08.11.1998, Kettu

Kossun Kippaajat perustettiin virallisesti 8.11.1996. Tänään vietämme siis kaksivuotis-syntymäpäiviä. Mitään suurempia juhlia emme järjestä, mutta kyllä muutama kossupaukku on tarkoitus mennä illalla juomaan. Tervetuloa mukaan!


Halpaa Kossua!

30.10.1998, Hemppa

Tänään juodaan halpaa kossua. Hiano homma (HH) joka drinkissä säästää selvää rahaa! Uskomatonta mutta harvinaisen totta. Loistavaa ja sillee... Kaikki alkoi puhelinkeskustelusta Ketun kanssa tässä tämänoäivän illansuussa... Kettu laivalla -> Kossu Halpaa -> säästö ÄÄ:t (Äly Ämpäriin). Tästä ei voi muuta päätellä kuin että kaikki laivalle ostamaan kossua!! :--) Hintana oli: 79,- Kososkenkorva Vodka 60%, Silja Linellä.


Kuvia synttäribileistä

26.10.1998, Kettu

Perjantaina järjestetyistä Synttäribileistä löydät nyt muutamia kuvia sekä viimeisimpiä muistikuvia.

Raportti...


Kossun Kippaajat ry on rekisterissä!

23.10.1998, Kettu

Tänään perjantaina 23.10.1998 Kossun Kippaajien puheenjohtaja sai postiluukustaan kauan odotetun kirjeen. Kippaajat on nyt liitetty yhdistysrekisteriin. Toisin sanoen, yhdistyksemme nimi on Kossun Kippaajat ry. Merkintä rekisteriin on tosin tapahtunut jo 6.10.1998, joten se olkoon tästä lähtien epävirallinen Kossun Kippaajien syntymäpäivä. Virallisena pysyköön 8.11. jolloin pidettiin perustamiskokous. Saatiinpa jälleen uusi hyvä syy juoda Kossua ja boolia.


Kippaajien operaattorilla synttäribileet!

23.10.1998, Kettu

Tänään perjantaina 23.10.1998 Kippaajien operaattori Flyer järjestää ystävänsä Minnan kanssa yhteissynttärit, joissa täytetään vuosia yhteensä 45 vuotta. Bileissä on tarkoitus tietenkin bailata ja juoda virkistävää boolia.

Syntymäpäivä onnentoivotukset voi lähettää sähköpostilla osoitteisiin flyer@kossu.org & mjsaarel@hit.fi.


Lisää kuvia IO-päivä reisultamme

20.10.1998, Kettu

Saimme lisää kuvia IO-päivien matkaltamme.


Koskenkorvalle oma venereitti

20.10.1998, Ade & Kettu

Ilmajoen Koskenkorvalle, joka on antanut nimensä alunperin myös tunnetulle huutovedelle, rakennetaan uusi venereitti. Kyröjoen pintaa suunnitellaan Koskenkorvalla nostettavaksi yli puolella metrillä, jotta matalavetiselle Etelä-Pohjanmaalle saadaan käyttökelpoisia venereittejä.

Koskenkorvan padolle on suunnitteilla erillinen kanava pienveneiden nousua varten. Koskenkorvan patosuunnitelma on osa erillistä Ilmajoen ja Kurikan jokimaiseman suunnitelmaa, joka valmistuu jo ennen vuodenvaihdetta.

Ilmajoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Vuorinen lupaa Turun Päivälehdessä, että Koskenkorvasta syntyy näin uusi virkistyslähde. Kaikille halukkaille tarjotaan silloin Koskenkorvalla virkistäytymismahdollisuudet ja venepaikat.

Se on vain jäänyt Kossun Kippaajille vielä hieman epäselväksi tarkoittaako tuo "virkistäytymismahdollisuus" varmasti Koskenkorvan viinan juomista. Ottanemme siitä jossakin välissä selvää.


Kuvakokoelma IO-päiviltä Jyväskylästä

18.10.1998, Kettu

Kossun Kippaajista oli 10.-11.10.1998 muutama jäsen edustamassa itseään ja yhdistystämme Jyväskylässä IO-päivillä. Nyt löydät sivuiltamme pienen kuvakokoelman ko. matkasta. Sivulle on tulossa vielä lisää kuvia, kunhan muut kuvaajamme saavat kuvansa digitaaliseen muotoon.

Kuvakokoelma...


Kippaajien puheenjohtajasta absolutisti??

16.10.1998, Handy & Omegas

Kossun Kippaajien puheenjohtaja on todistetusti 16.10.1998 päättänyt viettää selvän perjantain. Hän jopa laiminlöi pitkäaikaisen lupauksensa olla kieltäytymättä tarjotusta kossuhuikasta. Eikö mikään ole enää pyhää?


Kourallinen Kossun Kippajia suuntaa Jyväskylään

09.10.1998, Kettu

Kourallinen Kossun Kippajia matkaa tulevana viikonloppuna Jyväskylään, jossa järjestetään vuotuiset Insinööri Opiskelija -päivät eli lyhyemmmin IO-päivät. Viikonloppuna on tiedossa yleistä hauskanpitoa ja tietenkin rastikilpailuja, jossa Kossulla on tietenkin oma tiiminsä.


Irc-sivulla #kossu:n logeja

02.10.1998, Kettu

Tuonne Irc-sivulle on nyt pistetty pari logia #kossu:lla heitetystä läpästä. Kokoelma on vielä aina pieni, mutta lisää on tulossa.


Tapahtunut Pohjanmaalla (oletettavasti Koskenkorvalla?)

25.09.1998, Seiska

"Ote maalaispoliisin kuulustelupöytäkirjasta"

Pohjanmaalla tapettu kissoja ja pilkottu Jurvalaiskalusteita Koskenkorvan voimalla.

Sohojo vaan präiskyy, ku mä polojin kirkolta kotia päin. Mulloli pyäränjopparilla uus moottorisaha paketis ja sarves kilaji mukavasti kalijat ja kossu. Molin hyvällä päällä, vaikka satooki rapaskaa, ja Kainaastonloukoon lumia präiskötti joku uurella tojotallansa mun märijäksi jo mennes.

Koko uutinen...   


Suomalainen vodka on saanut tunnustuksen

23.09.1998, Kettu

Primalcon valmistamille vodkille on myönnetty Euroopan unionin toimesta alkuperämäärite: Vodka of Finland. Ja tämähän tarkoittaa selkokielellä sitä, että vodka on kokonaan pullotettu ja tehty Suomessa.

Itse originaali Kossu ei ko. luokitukseen ole päässyt, mutta vahva isoveli Koskenkorvan Vodka kylläkin, Dry Vodkan ja Finlandian lisäksi.

Vastaavia alkuperämääritteitä on ollut aikaisemmin vain samppanjalla ja konjakilla.

Lähde: Primalco


Babylon 5 juomia

22.09.1998, Kettu

Muutama Kossun Kippaajien jäsen on suuri Babylon 5 scifisarjan ystävä. Ja tokihan sarjassa itsessäänkin juodaan viinaa. Täältä löydät kaikki pakolliset Babylon 5 -drinkit.


Kossun Kippaajilla oma tiimi RC5-64 purkamiskilpailussa

28.08.1998, Handy

Kossun Kippaajille on perustettu oma tiimi (Kossun Kippaajat) RC5-64 salauksen purkukilpailuun. Kilpailussa on ideana saada niin sanotulla "brute force" menetelmällä saada selville tietty salausavain. Ja koska avaimen selvittäjälle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi myös rahallista korvausta, mikset sinäkin liittyisi.

Lisätietoja aiheesta, säännöt ja tarvittavat ohjelmistot löytyvät kilpailun koordinoijalta: Distributed.Net. Jos haluat liittyä Kossu Kippaajien tiimiin (#6443), niin ota yhteyttä niin neuvomme kuinka toimia. (Apua saat irc:n kanavalta #kossu, tai mailitse.) Kilpailuun osallistumiseen vaaditaan että sinulla on käytössäsi tietokone joka on "aina" päällä ja ainakin ajoittaista yhteyttä internet:iin.

[Update] 31.08.1998, Handy

Ja tässä vielä linkki josta voi käydä katsomassa että kuinka Kossun Kippaajien tiimi pärjää.

[Update] 08.09.1998, Handy

Tuota statistiikkaa voi (ja kannattaa, koska distributed.netin tilastot ovat hitaita  -Omegas) ihalla myös suoraan Kossun Kippaajien rc5-sivuilta.


Taiteiden yö Helsingissä ja muuta

27.08.1998, Kettu

Tänään torstaina 27.08.1998 on jälleen jokaisen teinin ja miksei myös hiukan vanhempienkin odottama joka syksyinen kännäyspäivä, Taiteiden yö!

Eli luvassa Helsingin keskustassa hillitöntä dokaamista. Yleensä juomat ovat lähinnä olut/siideri/vinkku linjaa, mutta tokihan tämä perinteikäs Koskenkorvan viinammekin toimii myös tälläisenä taideiltana.

Samalla muistutan teitä hienosta verkkokirjallisuudesta, eli Juoppohullun päiväkirjasta, jonka löydät aina toki myös linkeistämme. Eli uusi viikon tarina on jälleen ilmestynyt.


Kansallinen lenkkipäivä

21.08.1998, Kettu

Tänään perjantaina 21.08.1998 on toisen kansakuntamme herkun juhlapäivä. Juhlimisen kohteena on Koskenkorvan viinan aisapari HK:n Sininen lenkki. Lenkki näki ensimmäisen kerran valon kolmantena perjantaina 35 vuotta sitten.

Kaikki siis tänään Alkon kautta markettiin ja illan eväät kantoon!


Kossun Kippaajat saaressa

31.07.1998, Kettu

Kossun Kippaajat ovat Helsingin edustalla Käärmeluoto-saarella 31.7-2.8.1998. Meininkinä on perinteistä suomalaista kesänviettoa, eli ainakin Kossua ja makkaraa. Tarkoituksena on mahdollisesti myöskin vesihiidellä ja kiipeillä, mikäli kunto vaan moista urheilua kestää.

Niin ja tietty ottaa aurinkoa.


Viikottainen huikkasivu

27.07.1998, Kettu

Tänään maanantaina avautui täällä Kossun Kippaajien sivuilla jälleen uusi sivu, Viikon huikat -sivu. Sivulla esitellään joka viikko yksi lyhyt ja yksi pitkä viinapaukku, jonka yhtenä perusosasena on Koskenkorvan viina.

Mikäli sinulla on muistissa hyviä juomia, voit lähestyä baarimestariamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen baarimestari@kossu.org. Baarimestarina toimii Markku Kaskenmaa


Kossu-biisin tekijä löydetty!

24.07.1998, Kettu

Täällä viikolla näillä sivuilla mainostettiin uutta hienoa musiikkia. Kyseessähän oli siis Kossulaulu. Saimme selville kappaleen tekijän. Tämän loistavan laulun on tehnyt Komulainen Teemu.

Saimme tältä musiikkivirtuoosilta pienen haastattelun, jossa hän kertoo mistä moinen kimmoke tälle helmelle.

"Krhm, itse asiassa tämä mielipuolinen ajatus pälähti päähäni alettua leikkiä mikrofonilla eräänä tylsänä ja sateisena iltana. Kaikki suoraansanottuna otti päähän, väsytti, ärsytti ja olin sangen stressaantunut. Mikäli käsilläni olisi ollut puteli jotakin miestä vahvempaa, olisi tehokas kokovartalorentoutus ollut paikallaan mutta kun ei ollut, oli pakko purkaa tuskansa edes jonkin varaventtiilin kautta ulos ennenkuin alan hajottaa paikkoja.

Pienoisen tuokion ja hammastenkiristysten jälkeen minua alkoi laulattaa. Pistin mikrofonin auki ja aloin inspiroida. Alkuperäisiin versioihin livahteli kaikenmaailman mielikuvituksellisia painokelvottomuuksia ja stressiä ilmaisevia äännähdyksiä, mutta vihdoinkin sain ähkäistyä ulos tuotoksen, joka mielestäni oli edes jotenkin levityskelpoinen. Alkuperäinen saundi tosin oli sen verran karua kuunneltavaa, että muokkasin ääntä jonkin verran, mutta lopputulos kuulosti jo vähintäänkin siedettävältä (ja sopivasti häivyttäen tekijän karun örinän). Siispä ohessa pläjäys, jota voin kuunnella aina, kun vatsahappoja kutkuttelisi saada pieni kossutumpsu."

Kossulaulu.mp3 (158 720 bytes)


Korvien iloksi Kossu-biisi

22.07.1998, Kettu

Tässä tarjolla korvienne iloksi loistavaa musiikkia. Biisi ei ole kovin pitkä, mutta laatu on sitäkin parempaa. Kossulaulu.mp3 (158 720 bytes)


Kossun Kippaajien www-sivut ovat uudistuneet

21.07.1998, Kettu

Kossun Kippaajien www-sivut ovat hieman uudistuneet. Muutokset eivät ole nyt kovin suuret ulkoisesti, mutta jatkossa on odotettavissa paljon päivityksiä, sillä uudistuksien jälkeen ylläpito on selvästi helpottunut.


Uusi uutissivu

21.07.1998, Kettu

Uusi uutissivu on avattu, jossa kerromme ajankohtaisista asioista, mitä vain voikin yhdistyksemme ympärillä tapahtua. Otamma mielellämme uutisia vastaa. Voit lähettää niitä sähköpostilla osoitteeseen hallitus@kossu.org.

[Uusimmat uutiset] [2004] [2003] [2002] [2001] [2000] [1999] [1998]


Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >