Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Koskenkorvan Viinan syntymäpäivät 1.7.2000

Epäinhimillisen aikaisin 1.7. lauantaina joukko Kossun Kippaajia lähti Helsingin rautatieasemalta kohti Seinäjokea, josta vaihtoivat bussiin matkatakseen varsinaiseen pyhiinvaelluspaikkaansa Koskenkorvan taajamaan. Tietysti uudet hienot Kossun t-paidat kiskaistiin päälle junassa jo matkan ensimetreillä (muutamaa luopiota lukuunottamatta). Pientä epäselvyyttä aiheutti, että kumpi on t-paidan etupuoli, mutta Alikin innoittamana suosioon päätyi myös tämä "takapuoli eteen, etupuoli taakse" -versio. T-paita olikin oiva tunnusmerkki harmaan joukkomme tunnistamiseksi myös itse tapahtumapaikalla.

Pystytettyämme teltat vanhalle meijerialueelle seurasi vaihtelevaa ohjelmaa, ruokailusta juomisen kautta tanssimiseen. Yksi reissun highlight oli ehdottomasti käynti Koskenkorvan museossa, jossa meille järjestettiin privaattikierros. Museoon oli kerätty laajalti Koskenkorvan juoman historiaa, ja oppaamme oli erittäin pätevä. Museossa saimme tottakai myös maistaa tuota kaikkien juomien äitiä. Kierros päättyi iloisesti lauluun, jonka esitimme kiitokseksi oppaallemme, joka oli erehtynyt kysymään meiltä onko yhdistyksellä mitään perinteistä laulua tai muuta vastaavaa esitettävänä, ja pienen pohdinnan jälkeen totesimme, että onhan meillä "jotain" - laulu ilman konsonantteja. Itse Koskenkuohun ravintolan pitäjät ja tapahtuman järjestäjät ansaitsevat myös vilpittömät kiitoksemme hyvästä palvelusta ja nerokkaasta juhlaideasta.

Loppupäivä meni erinäköisten asennejuttujen parissa, osa porukasta kävi kahlailemassa läheisessä joen tyngässä, osa tanssi hiekkateillä (musiikista vastasi Jankkuli), jotkut leikkivät "kasaa" ravintolassa, sitä perinteistä sinkoilua paikasta toiseen. Illansuussa alkoi paikalle kerääntyä enemmänkin ihmisiä ja varsinainen synttäriohjelma käynnistyi. Bändeistä oli paikalle saapunut ainakin Route 66 ja Neljä Ruusua. Hanna ja Taiga pääsivät ilmeisesti jopa jututtamaan Ilkka Alankoa :) Aamuyöstä on mainitsemisen arvoista eräs erittäin vieraanvarainen ja mukava naapuri (nimet jääköön paljastamatta), joka kutsui Ketun ja Handyn paikalle - myöhemmin joukkoon liittyi myös Seiska, Flyer ja Betty - ja tarjoili erittäin hyväsydämisesti porukallemme juomaa ja grilliruokaa, sekä sohvan jolla levähtää. Vastapalvelukseksi pelastimme heidän tyttärensä Kiss Chatilta ja asensimme tälle Irc:n sekä tarjosimme oivaa seuraa ja oikeaa asennetta.

Aamulla oli meno sitten vanhojen perinteiden mukainen (heikko?). Reissu jatkui käänteisessä järjestyksessä: telttojen purku, bussilla Seinäjoelle ja junalla takaisin Helsingin rautatieasemalle. Käsittääkseni kukaan ei enää lähtenyt terasille - vaikka sinne siirtyminen kuuluikin alkuperäiseen viralliseen ohjelmaan.

Betty

Kuvamateriaalia reissusta löytyy Allun kuva-arkistosta. Index-sivu on isohko (887kB), joten varaudu kotvasen kestävään latailuun jos olet liikenteessä modeemilla.


Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >