Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Historia ja vuosikatsaukset

[1995] [1996] [1997] [1998] [1999]

Vuosi 1995

Syksyllä 1995 Helsingissä pienessä Mex-Ital ravintolassa tapahtui eräänlainen visio. Vision takana olivat Jussi Johansson, Hemmo Hiltunen ja Jyri Sillanpää.

Oli syntynyt idea perustaa oma yhdistys. Se olisi vapaamuotoinen vapaa-ajan yhdistys, jonka tehtävä olisi pitää jäsenistö, eli nykyinen ystävä ja tuttavapiiri koossa vielä vuosienkin vierähtäessä, kaveri- ja tuttavapiirien vaihtuessa.

Yhdistyksen tehtäviksi ajateltiin mm. seuraavia asioita: Erilaisten matkojen ja iltojen järjestäminen. Joista esimerkkeinä risteilyt, pikkujoulut, saunaillat, kotimaan ja ulkomaanmatkat jne. Myös oman Internet domainin hankkiminen oli haaveena.

Baarissa kun olimme ja salmiakkikossu maistui, keksimme tulevalle yhdistyksellemme oivan nimenkin, sehän olisi tietenkin Koskenkorvan Kippaajat.

Homma lähti nopeasti vauhtiin. Internettiin perustettiin irc-kanava nimeltä #kossu. Myös alustavat säännöt laadittiin. Jossakin vaiheessa Kippaajille tehtiin myös omat kotisivut. Sivut löytyivät osoitteesta http://dc.ee.hit.fi/~jjohanss/kossu.html.

Mainostimme Koskenkorvan Kippaajia useissa opiskelijoiden haalaribileissä kirjaamalla haalareihin kossu-merkintöjä (#kossu).


Vuosi 1996

Kotisivujen osoite helpottui ja ne löytyivät osoitteesta http://www.iki.fi/kettu/kossu/. Samoihin aikoihin Kippaajille perustettiin myös oma postituslista, jonka tarkoitus on ilmoitella tapahtumista ym. Kippaajien ympärillä.

Tehtiin Kossu-rinki, jonka avulla voi siirtyä jäsenien kotisivulta toiselle.

Keväällä juuri ennen vappua kävimme hakemassa vappuviinakset Onks meill joku risteily (part IV) -risteilyltä. Risteilyllä oli mukana noin kymmenen henkeä.

Vuoden 1996 lopussa eli tarkemmin marraskuussa päätimme toimia. Järjestimme Onx meill' joku risteilyy (part V) -risteilyn , jonka aluksi pidimme järjestäytymiskokouksen, eli perustimme virallisesti Koskenkorvan Kippaajat. Risteilyllä oli mukana lähes 30 henkeä.

Näiden lisäksi epävirallista toimintaa järjestyi lähes joka viikonloppu jossakin Helsinkiläisessä baarissa, myös monet haalarit saivat tänäkin vuonna kossu-merkinnän.


Vuosi 1997

Vuosi 1997 oli hiljasta aikaa, mutta edustimme kyllä Kippaajia erittäin aktiivisesti eri ravintoloissa sekä opiskelijatapahtumissa, tottakai kossu-merkintöjä jakaen.

Helsingin Insinöörioppilaat hommasivat uusia haalareita, joten jäsenemme jotka ko. haalarit ostivat hankkivat niihin myös "Kossu-taskun" kohdalle Koskenkorvan Kippaajat -painatuksen.

Olimme myös osaltamme mukana ValtioClub projektissa.

Korjailimme myös saantöjä ja paketoimme paketin valmiiksi lähetettäväksi Patentti- ja Rekisterihallitukseen yhdistyksemme rakisteröimistä varten.

Pakettia valmistellessamme päätimme muuttaa yhdistyksemme nimen Koskenkorvan Kippaajista Kossun Kippaajiin. Päädyimme tähän siksi, koska puhekielessämme kuitenkin aina puhuimme Kossusta ja ajattelimme myös, että Koskenkorva sanan käyttö olisi ehkä hieman arveluttavaa, koska kotipaikkamme on kuitenkin Helsinki.

Emme kuitenkaan vielä lähettäneet papereita byrokratian rattaisiin, koska meillä vei ollut rahaa siihen.


Vuosi 1998

Kotisivumme uudistuivat täysin ja muutenkin toimintamme on aktivoitunut. Kotisivut siirtyivät osoitteeseen http://www.kossu.flyer.org/.

Saimme kerättyä jäsenmaksuilla rahaa rekisteröinnin suorittamiseen. Paperit lähtivät matkalle vuoden alussa. Rahaa riitti myös oman domainin hankintaa, joten kotisivumme siirtyivät osoitteeseen http://www.kossu.org/, näin alkuperäinen haave oli toteutunut.

Kotisivuja on kehitetty jatkuvasti, ja pääsimme mm. RadioCityn ja Satakunnan Kansan linkkeihin ja myöhemmin vielä City-lehden linkkilistalle.

Opiskelijoiden haalarit saivat jälleen kossu-merkintöjä 24TL-matkalla. Jakelimme myös mainosflyereitä matkalla Kuopioon.

Vappuna tulostimme suurenmäärän ns. flyereitä eli lentolehtisiä, joita oli kahdenlaisia. Toisissa luki "Todellisuus on raittiusliikkeen luoma illuusio" ja toisissa "Muistatko Sinä milloin ensimmäisen kerran joit Kossua?". Kummatkin lauseet laittoivat lähes jokaisen joko miettimään tai ainakin hymyilemään. Flyereitä oli kaikkiaan noin 1000 kpl ja ne jaettiin vappuaattona sekä vappupäivänä lähinnä Helsingin keskustassa. Toki lehtisissä luki myöskin Kossun Kippaajat sekä tämä webbi-osoite www.kossu.org.

YLEn ruotsinkielisen Extreme radiokanavan toimittaja soitti puheenjohtajallemme hiukan vapun jälkeen ja pyysi haastatteluun. Haastattelu sitten suoritettiin Helsinkiläisessä ravintolassa nimeltä HB ja haastattelu tuli Extremeltä ulos 10.5.98 noin kello 10-12 aikaan. Haastattelun aiheena oli Kossun Kippaajat ja toiminta sen ympärillä.

Olimme Helsingin edustalla Käärmeluoto-saarella tai tarkemmin Itäisellä Käärmeluodolla 31.7-2.8.1998. Mukana oli tottakai uusi hieno kannetava kiuas ja teltta, josta saimmekin mitä loistavimman telttasaunan. Viikonlopun aikana oli myös tarkoitus grillauksen, letunpaisto ja juopottelun lisäksi vesihiidellä, mutta kylmä vesi pilasi sen ilon. Kaiken kaikkiaan hieno reissu.

Liityimme RC5-salauksen purkukisaan.

Lähetimme PRH:een korjatut sääntömme, ehkä ne nyt menevät läpi?

Olimme pienellä porukalla mukana vuotuisilla Insinööriopiskelijapäivillä 10.-11.10. Jyväskylässä. Sivuiltamme löytyy kuvakokoelma tältä matkalta. Tälläkin matkalla lukuisat haalarit saivat jo legendaariseksi muodostuneen "Kossu-merkinnän".

Kossun Kippaajat hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 6.10.1998.

Vietimme pikkujouluja 5.12. ja samana iltana järjestimme myöskin ensimmäiset viralliset pääsykokeet. Pikkujouluista enemmän pikkujoulusivuilla.

Loppuvuodesta jäsenistömme kasvoi muutamalla uudella jäsenellä, kun hallitus hyväksyi heidät vuoden viimeisessä kokouksessaan.


Vuosi 1999

Vuosi alkoi sillä, että päätimme valita vuoden 1998 huikista vuoden huikan. Äänestys jatkuu helmikuun loppuun. Maaliskuun alussa julkistetaan voittaja.

Ilta-Sanomien toimittaja otti puheenjohtajaamme yhteyden. Vielä samalla viikolla olikin Ilta-Sanomissa lähes puolensivun artikkeli, jossa Kossun Kippaajat olivat näkyvästi edustettuna.

Vielä samalla viikolla Ilta-Sanomien artikkelista oli myöskin MTV3:n Media Uutisissa lyhyt uutinen Kossun Kippaajien www-sivuista.

Äänestyksen tulosten pohjalta valitsimme vuoden 1998 huikistamme vuoden huikat. Lyhyiden paukkujen voittajaksi selvisi Mummon tohveli ja pitkien juomien kunkuksi kruunattiin Vosu.

Maaliskuussa oli kourallinen jäseniämme edustamassa kunniakasta yhdistystämme Kuopion 24TL-juopottelutapahtumassa. Matka oli onnistunut, eikä suurempia haavereita sattunut. Matkastamme kokosimme kotisivullemme matkaraportin kuvineen.

Heinäkuun lopussa kotisivumme puuttivat uuteen koneeseen ja uuteen fyysiseen osoitteeseen. Tämän johdosta sivumme olivat pari viikkua poissa linjoilta, mutta ovat tämän jälkeen toimineet ongelmitta. Samassa yhteydessä myös vieraskirjassa oli ongelmia, joka tietenkin korjattiin heti vian ilmettyä.

Syyskuun alussa järjestettiin risteily, joka avasi tapahtumasarjan nimeltään Kadonneen Kossun Metsästys. Sarjan ensimmäinen etappi oli risteilymatka Tallinnaan. Matka oli onnitunut ja mukana oli kaikkiaan 19 henkilöä.

Marraskuun lopussa kotisivujemme ulkoasua uudistettiin pitkästä aikaa. Sivujen rakenne jäi aivan samanlaiseksi, kuin aijemmin, mutta jossakin välissä on tarkoitus myös muuttaa rakennetta ehkä jonkinverran.

Marraskuun lopussa avasimme myös logo-kilpailun, jonka tavoitteena on saada yhdistyksellemme virallinen logo. Kilpailu jatkuu ensivuoden puolelle, joten siitä myöhemmin lisää.

Joulukuussa oli vuorossa Pikkujoulut, jotka perinteisesti vietettiin heti HIO:n pikkujoulujen jälkeen samoissa tiloissa. Tilaisuudessa lahjoitettiin yhdistyksen internet-asiantuntijalle Jani Eerolalle Koskenkorva-pullo hyvästä työstä yhdistyksen hyväksi.

Paljon on vielä tulossa...

[1995] [1996] [1997] [1998] [1999]


Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >