Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Peelotalk

Versio 1.5

Smalltalk

Muut pitävät kohteliaana kanavalle tultaessa 'Moi kaikki tutut ja tuntemattomat' -fraasia, koska se koskee jokaista kanavalla olijaa. Myös 'vitun homot' on muista hauskaa. Jos tuttuja vain etsit, riittää 'Onx täällä tuttuja ?!?!??'. Jos etsit jotain tiettyä henkilöä, käy 'NIMI OOXÄ TÄÄLLÄ !!'. Tietenkin kun siitä joku rupeaa juttelemaan, on syytä miettiä tarkaan miellyttääkö nick, sillä muuten voi olla tylsää jutella sen kanssa. Paras tyyli on tietysti vain olla sanomatta sille mitään, sama pätee myös jos joku alko jo juttelemaan sitä ennen. Eihän nyt kahden kanssa viitsi puhua.

Kun etsit keskustelukumppania, toimii fraasi 'Onx täällä sieltapäinolevia muijia/jatkiä'. Caps Lock tehostaa äskeistä pyyntöä. Jos toinen aloittaa sinun kanssa keskustelun, on kohteliasta aloittaa keskustelu 'kuka sä oot henkilön_nimi_jonka_kanssa_puhut' -lausunnolla, koska toinen saa tällöin paljon puheenaiheita.

Jos sinua tylsistyttää, on muista hauska arvuutella mystisia koodeja, kuten yleinen 'asdfghjkl'-koodi.

Monista on myös hauskaa tietää uusista kanavista, joten tee oma kanava ja mainosta sitä (ks. tehokeinot) isoilla kanavilla (esim. #freenet).

Myös paljon keskustelua herattää seuraava kommentti: (yliviivaa tarpeeton) 'Jokerit/kalpa/tps/hifk/k-espoo/techno/pc/mac/amiga/ircII/mIRC/LiCe/PhoEniX sux/ruulz/haisee/voittaa/on paras/on paska/jokumuu ylistävä/alistava sana.'. Näin myös muut irc-toverisi epätylsistyvät!

[miguel:#freenet] kghjlfkj

Lauseiden rakenne

Tarkeää Peelotalkissa on, että välimerkkejä ei tarvitse käyttää, koska ne opetetaan kunnolla vasta ylä-asteella. Esim. Lause: 'Moi sinä, miten menee' voidaan helpommin korvata lauseella 'Moi sinä miten menee'. Yksinkertaista, eikö?

Myös Peelotalkin perusominaisuuksiin kuuluvat sanat ovat tärkeitä. Lauseet yleensä kaipaavat vahvikkeita, esim. lause 'hei sinä ooksä homo' tehostuu lisäsanoilla: 'hei sinä oksä hom^H^H^H^H homotin ja saunaht ruma tuo'.

[jyseppan:#freenet] kertokka kuinka taalta pääsee pois

Flirttailu

Aluksi, katso ketä on kanavalla (/who #kanava). Etsi joku sopiva kohde ja aloita juttelu vaikka 'moi' msg:lla (/msg nick moi). Tämän jälkeen on sopivaa kysyä mm. ikää, asuinpaikkakuntaa sekä varmistaa toisen sukupuoli oikeaksi. Voit myös kehittää oman kanavan, jonne voit kutsua hänet.

Kun huomaat msg:iden tiheyden muuttuvan suuremmaksi, on sopiva aika ruveta kyselemään mm. 'ooksa varattu' ym.. Tämän jälkeen kannattaa kysellä ulkonäköä, vaatetusta sekä koulusuosiota (suosiosta voi päätellä nörttiysasteen). Myös kannattaa kysella mm. polttaako/juoko hän (tämänkin voi liittää suosioon). Jos olette kumpikin kiinnostuneita toisistanne, kannattaa aloittaa hienovaraisesti lähentely mm. 'sä oot aika kiva' tai vastaavaa. Jos toinen on yhä myöntyväinen, selitä jotain 'mä muuten tuun ehkä (äläkä unohda sanaa 'ehkä') käymään siellä tähän ja tähän aikaan', jos asutte koht. kaukana toisistanne. Tällöin toinen ei menetä toivoaan.

Lopulta, kun kummatkin ovat täysin varmoja rakastuneisuudestaan on sopiva aika pyytää toista kimppaan ja/tai pyytää lahettelemään emailia (muista itse kirjottaa väh. 2 sivua pitkiä lirkutteluja). Näin, ja nyt sinulla on muija/jätkäfrendi, oliko se nyt niin vaikeaa?

Mutta, entä jos...

...toinen ei ole kiinnostunut?
Voihan, sano sille haista paska tai vastaavaa ja etsi uusi uhri.

...toinen haluaa vain pervoilla?
Ryhdy leikkiin mukaan.

...toinen onkin luuseri?
Kysy jotain 'ooksä joku fuckin' nortti' ja vittuile sille paljon.

...toinen asuu LIIAN kaukana?
Eiii... internet "rakkaudella" _ei_ ole mitaan rajoja tai matkoja.

...toinen on ruma?
So? Olet itsekkin ruma...

...toinen haluaa vain olla kaveri?
Älä enää puhu sille paskalle.

...toinen vittuilee sulle?
Vittuile takas ja tuplasti enemmän.

toinen osottautuu valehdelleen sukupuolensa (eli onkin sinun sukupuolta)?
Hauku sitä homoksi/lesboksi ja fluudaa paljon. (Kanavalla huutaminen 'SeNick on homo/huora' tehoaa).

[finnbabes:#eSpOo] onx sulla iso muna

Tehokeinot

Caps Lock on ehkä peelotalkin tärkein elementti, koska siten kaikki huomioivat sinut, etkä jää muun sanatulvan jalkoihin. Monet pitävät myös kohteliaana, että pidät Caps Lockin päällä myös toisille rupatellessasi, koska täten toverisi nimi tulee kaikille myös tutuksi.

Monet ihmiset pitävat hienona ^B ja ^V värejä, sekä beeppejä mukavina herättäjinä (^G). Muista käyttää näita usein, jotta varmasti tulet tunnetuksi.

[ville123:#freenet] Stikku SUX?SUXUSUSXs!!

Whine

Jos haluat jotain tiettyä mitä muillakin on, kannattaa yrittää väsyttää toinen ruinaus/uhkailu-kombinaatiolla. Ruinaa mieluiten näitä:

 • Opsit
 • Scriptit
 • Missä on ftp
 • Miten pääsee internettiin
 • Miten mä pääsen pois täältä
 • Onks täällä tytsyjä/jätkiä/muijia/poikia
 • Mitä tarkottaa epn/wtf/hv/rtfm/fyi/jokumuulyhenne
 • Onx tääl tuttui

Tässä eri taktiikoita:

 1. Selviytyjä-taktiikka (pojilla yleensä)
  periaatteet:
  • Ole varma asiastasi heti alkuhetkista lähtien.
  • Toista moneen kertaan mitä sanot.
  • Älä ruikuta publiccina, tee se vain msg:lla.
  • Jos kohteesi käyttäytyy välinpitämättömästi, toista paljon!
  niksit:
  • Toistolla et jää huomaamatta, näin muut tulevat puolellesi
  • Jos saat potkun/potkuja, vittuile syylliselle, jotta hän tietää missä kaappi seisoo.
  • Ruinaa ainoastaan viime hetkellä.
  • Fluudaa jos et saa tahtoasi läpi.

 2. Kilttiys-taktiikka (tytöillä yleensä)
  periaatteet:
  • Ole aluksi kiltti ja miellytä poikia (ei nyt sentään netsexiä).
  • Juttele aluksi vahänaikaa muutenvaan, sitten pyydä haluamaasi.
  niksit:
  • Aluksi ruinaa vain vähän, mutta toista enemmän, jos aikaa kestää.
  • Käyttäydy, kuten et tietäisi mitään koneista, se antaa pojille itsetunnon kohoamista.
  • Hauku poikia homoiksi ja tyttöjä huoriksi, se toimii parhaiten.
  • Pyydä mukaan kavereita avuksi.

 3. Rambo-taktiikka (harvemmin tytöillä)
  periaatteet:
  • VITTU MÄ MITÄÄN PERIAATTEITA TARVIIN, OPSIT JA HETI
  niksit:
  • MÄ EN MIHINKAN NIKSEIHIN ALENNU, MÄ MEEN VOIMALLA

 4. Whinetys-taktiikka (kaikilla)
  periaatteet:
  • pliiiiiiiiiiiis
  • pliiiiiiiiiiiis
  • pliiiiiiiiiiiis
  • kamooon....
  • tän kerran
  niksit:
  • Ruinaa
  • Toista
  • Ruinaa
  • Toista
  • Toista tarvittaessa uudelleen

[PERA:#freenet] KAIKKI TYTSYT MA HALUUT PILLUA TAJUUTTEKO ANTAKAA HETI

Netiketti

Jotain nörttien 'Olen kiltti, en puhu tuhmia ja yritän olla paha' -sääntöjä. Etkai sinä mitään nörttien pillin tahdissa aio marssia, ethän?

[bobi:#freenet] vitun nortit.....

Fluudi

Myös nk. fluudi voi olla hyvä huomionherättäjä. Kun toistat samaa lausetta tarpeeksi monta kertaa, kaikki varmasti huomaavat sen. Fluudaamalla paljon saat myös huomiota osaksesi, eikä nimeäsi enää unohdeta.

Ryhmäfluudi on paljon hauskempaa ja tehokkaampaa kuin yksin fluudaus. Idea on siinä, että vaikka kaikki toistavat jotain tiettyä sanaa monta kertaa, niin kaikilla on paljon hupia.

[jakko:#freenet] HAISTAKAA VITTU KAIKKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Perustetaan gRUuPPi

Miten olla tosi elite kaikkien silmissä ? Olla gruupissa. Mutta miten päästä johonkin hianoon gruuppiin, kunnei osaa mitään muuta kun fluudata? Vastaus on perustaa itse. Mutta miten ihmeessä se tapahtuu ? Seuraa vain ohjeita ja saat kunnioitusta:

Vaihe 1: Porukka

Eli miten kerätä paljon populaa gruuppiin? Sehän on helppoa, menee vain jollekkin massakanavalle, jossa kaikki eivät ole nörttejä (#freenet) ja alkaa mainostaa omaa hianoa gruuppiaan ja pyytää kiinnostuneet gruupin kotikanavalle (mahdollisimman elite nimi). Sieltä vaan napsit innokkaimmat mukaan. Porukka pidetään kasassa järjestämällä kaikkea kivaa ja jännittävää, kuin pienenpänä salaseuroissa.

Vaihe 2: Nimi

Kun porukkaa on tarpeeksi, pitää keksiä joku vetävä nimi, että muut kunnioittavaisivat gruuppia. Nyrkkisääntöinä voidaan noudattaa seuraavaa:

 1. Mahdollisimmat kirjaimet numeroina (4=a 1=l tai i 0=o 3=e).
 2. Kirjaimet kuten t,i,a,f,h,d,r on mukava kirjoittaa pienellä.
 3. Jos muut ovat liian hankalia, kirjoita joka toinen kirjain isolla, joka toinen pienellä.

Vaihe 3: Maine

Koska et periaatteessa osaa mitään, kerro mitä kaikkea upeaa gruuppi osaa ja pelottele muita gruupin mahdilla. Näin kaikki alistuvat jo kuullessaan gruupin nimen. Myös gruupin kotisivu & -kanava on hyvasta.

Vaihe 4: Ohjelmat

Väitä että olette tehneet ohjelmia, mutta älä koskaan tunnusta, ettette osaa tehdä niitä. Myöskin voitte varastaa ohjelmia ja nimetä uudelleen.

Ja siinä on gruuppi, jonka kanssa voi valloittaa ircin, oliko se nyt niin vaikeaa?

[Nicole1:#kukka] frendeja??????

Opsit

Muista aina kun tulet kanavalle pyytää opseja, koska voit hyvällä lykyllä saada ne. Ai mita ovat opsit? Ircciin tulee kirjotus *** Mode change "+o Opattavan_nick" on #kanava by Oppaaja ja näin olet muiden silmissä hienompi ja voit fluudata ja puhua rauhassa peelotalkkia muiden sinua mollaamatta. Joillakin kanavilla saa opit kirjottamalla /sign op #kanava, mutta se pitää erikseen kysyä muilta opeilta. Ruinaus ja uhkailu tehoaa melko varmasti.

[minnal:#freenet] moi haluuko joku kirjoittaa

Scriptit

Mikä ihme on scripti ? Jos tunnuksesi on freenetissä, et voi käyttää mitään hienoja scriptejä, mutta melkein kaikkialla muualla voit. Scripti on pieni ohjelma, joka ladataan ircissa komennolla /load scriptin.nimi. Parhaissa scripteissä on hienoja fluudi-ominaisuuksia ja muita hienouksia (mm. teksin näyttäminen hienommalta). Muista aina pyytää kanavalla scripteja moneen kertaan (kts. Tehokeinot).

[andi:#freenet] toby on turhan pervo

Nickit

Ircissa voit päättää itse minkä nickin haluat, suositeltavaa olisi, että pitäisit jotain hauskaa nickkiä (esim. kulli, neekeri, hussein, apina, Mode). (siis komento on /nick)

[napis:#freenet] pjono on vitun huora reppana kyrpanaama jutku mulkku hintti kusipaa vammanen

Tylsyyden sattuessa

Eli kun kukaan ei puhu, on tylsää mitä tehdä?

 • Sattumanvarainen ärsytys
  Sattumanvaraisessa ärsytyksessa etsitään joku, jonka nickista ei pidä, ja ruvetaan ärsyttämään häntä esim. sanomalla hänta homoksi (huora tehoaa naispuolisiin).
 • Oma kanava
  Tee oma kanava, tästä riittää aina hupia.

[HangMan:#kukka] mina puhun

Miten tonne pääsee?

Missä sitten peeloilla? On 4 vaihtoehtoa:

 1. Mene freenettiin (modeemilla 0209292 [hahhaa] tai telnet login.freenet.hut.fi) Freenetin alkumenusta näppäile seuraavat komennot: (jätä []:t pois) [m] [13] [2] , sitten vaan suosiota hankkimaan.
 2. jos näet jossain netscapen/explorerin/muun vastaavan: paina [Open], mene paikkaan: http://kiss.fi, sieltä paina kohtaa [CHAT-hotelli].
 3. jos sinulle on jossain unix tunnari, kirjota irc, siellä (suositeltavaa) /nick JokuHauskaNick (kts. Nickit), sitten join #jokukanava (#freenet suositeltava).
 4. jos jossain koneen windowsissa on yhteys päällä, ja siellä on joku mIRC tai WsIrc, kaynnista se. (tee c:n mukaisesti).

[silis:#freenet] ufo hei oo kunnolla mika sun on ma oon huolissaan susta

Ongelmia

Joskus vastaasi voi tulla seuraavia ongelmia peelotalkin kanssa:

*** You have been kicked off channel #kanava_jossa_olit by Joku (Caps/peelo) Noniin, sinut on siis potkaistu pois kanavalta, mennaksesi takaisin, kirjota /join #kanavan_nimi ja kanavalla muista vittuilla paljon sille, joka sinut potkaisi, jotta oppisi tietämään, että sinulle ei kannata vittuilla.

*** #kanava_jonne_haluat_menna :Cannot join channel (+b) (Banned from channel) Voiii... nyt sattu, katso /who -chops #kanava_jonne_haluat ja pyydä jotain tyyppia joka näkyy listassa 'unbannaamaan' sinut (kts. Tehokeinot).

*** #taas_se_kanava :Cannot join channel (+k) (Bad channel key) Hahaa :) Shit happens.

*** Use /SERVER to connect a server. Kirjota vaikka /server irc.funet.fi (karsikaa peelot!).

[jufu:#kukka] onko taalla vapaita tai varattuja muijia??? kaikki kirjottakaa !!

Tha ultimate p33l0testi

 1. IRC on lyhenne sanasta

  1. Ihmeellisen Rumia Cäyttäjiä
  2. Internet Rear Chase
  3. Internet Relay Chat
 2. :) tarkoittaa

  1. Jotain tietokonekomentoa
  2. Kaksoispistettä ja kaarisulkumerkkiä
  3. Smiley/hymiötä
 3. *** Mode change "+m" on #kanava by Ville tarkoittaa

  1. Vittuako mua kiinnostaa
  2. Jotain ihmekoukeroita
  3. #kanavasta tuli moderoitu kanava
 4. Hyvä radiokanava on

  1. Kiss Fm
  2. Energy
  3. Mafia
 5. Missä ircissa freenet on

  1. No ihan ircissä
  2. Ooooh... totaa.... Eunetissa ??
  3. IRCNetissa
 6. Mikä on ircin hauskin ominaisuus

  1. Muijat
  2. Scriptit
  3. Idlaus
 7. + + .rhosts:ssa tarkoittaa

  1. Joku outo norttikomento
  2. Vakava hackkerointiuhka
  3. Avuton hakkerointiyritys
 8. Lause 'ircista löytyy kauniita himokkaita hyvämuotosia tyttöjä' on

  1. Totta
  2. Mahdollista
  3. Ja mikäs on seuraava kysymys....
 9. Hyvää musiikkia edustaa

  1. Nuorisopoppi (BSB, XL5, TT, Spice Girls)
  2. Rock/punk/hevi/death TAI hyvä nuorisopoppi
  3. Rave/HC/techno/Goa ym..
 10. Mielipide kyselystä

  1. Vittu kuitenkin jonkun nörtin tekemä paskajuttu
  2. Mielenkiintoinen
  3. joo....

Pisteytys: a:sta tulee 2 pistettä, b:sta 1, c:sta 0

Tulokset:

PisteetArvostelu
0-4VITUN NORA !!! PULL HAND !!!!!
5-9Noooorrttiiiiii
10-14Tavallinen
15-20Just asiatyyppi, kova ja itsevarma, eikä mikään vitun tietokonenörtti!

Mircvärit

Nyt kun monilla teistä peeloista on mirc, niin pitääkin opettaa miten oikeaoppisesti käytetään mircvärejä (tehän jo tiedätte miten niitä tehdään). Eli paremaan lopputulokseen pääsee whinessa, kun käyttää mircvärejä, koska värit kiinnittavat huomion paremmin. Jos joku käy valittamaan niistä, että ne eivät ole standardia, lue netiketista miten sellaiseen suhtautua, mitä käyttävat niin paskaa ohjelmaa, eihän sitä osaa kunnolla kukaan käyttää, koska mirc on paljon parempi. Lisää huomiota myös kasvattaa jos väriä vaihtaa joka sanan, tai jopa joka kirjaimen alussa! Eli 'MOI TYTÖT' ei ole niin hyvä kuin '^K2,3MOI TYTOT'. Näin näytätte myös enemmän osaavalta ja teidän suosionne kasvaa ja voitte jopa turvallisin mielen pyytää oppeja, koska väreillä näytatte olevanne tosissaan seka hyviä käyttämään ircciä.

[TM:#kukka] juttuseuraa!!!!!!!!!!!

Tee oma kanava

Oman kanavan teko, taattua tekemista vähintään tunniksi! Syitä, miksi haluat oman kanavan, voi olla useita. Ehkä sinulla on oma gruuppi, jolle haluat mainetta, tai ehkä vain haluat valtaa. Kanavan teko on erilaista yksin tai kaverin kanssa. Yksin sinulla on kaikki päätosvalta, mutta ei ketään, johon luottaa, kaksin joudut jakamaan kanavan omistajan nimen, mutta ainakin sinulla on yksi, johon luottaa. Mutta asiaan:

Kanavan teko ei kovinkaan vaikeaa ole, koska siihenkin on jo standardi. Aluksi omalle kanavalle keksitään hyvä ja osuva nimi. Siihen ei kannata käyttää liikaa aikaa, kunhan se kuulostaa mieleenpainuvalta. Seuraavaksi mennään kanavalle, opataan kaveri, jos tekee sen kaverin kanssa, ja suunnitellaan hetki. Seuraavaksi pitää kanavalle hankkia ihmisiä, koska kaverin kanssa juttelu ei ole tarkoitus tässä jutussa.

Ihmisten hankkimisessa on kaksi vaihetta:

 • Itsemainostus:

  Mene jollekkin isolle kanavalle, kuten #kukka tai #freenet. Parhaimpia tehokeinoja käyttäen, kannattaa saada ihmisille selväksi, että sinun kanavasi on paljon parempi kuin tämä kanava, koska siellä ei olla niin phuckin niuhoja. Huonona puolena tässä on, että sinut voidaan bannata, jolloin mainostus ei enää onnistu. Mutta yleensä siinävaiheessa on kanavalle tullut tarpeeksi ihmisiä, jotta voit mennä seuraavaan vaiheeseen.
 • Lahjontamainostus:

  Tätä voit käyttää hyväksesi, kun sinut on bannattu isolta kanavalta, jossa mainostit. Kanavallesi on tullut siis ihmisiä, jotka tietysti haluaisivat mielellaan opit kanavallesi. Tätä halua voit käyttää hyväksesi lupaamalla, etta jos he menevät mainostamaan kanavaasi kohdekanavalle, he saavat opit, kun kanavaa alkaa virtaamaan. Tämän tapahtuessa joitakin kertoja, tulee varmasti joku vihainen nettiä osaava tyyppi kanavallesi haukkumaan sitä. Silloin lahjontamainostus näyttää arvonsa, koska voit näytellä asiasta tietamätöntä ja potkasta äsken mainostaneet pois kanavalta, niin näytät vielä älykkäältä nettiä paljon käyttäneen silmissä.

Näiden kahden taktiikan jälkeen, on sinulla kanava, jossa on 10 tai enemmänkin ihmistä, jotka ovat Sinun vaikutusvaltasi alla! Kun ihmiset huomaavat, kuinka pelle todellisuudessa oletkin, lähtevat he pois, mutta mainostus toimii aina!

[tarzan-x:#kukka] tulkaa kaikki rieska kanavalle

Kiitokset

#freenet & #kukka

Havainnollistavat kommentit.

#casino, #voimax, #kahvi

Paljon ideoita.

BlueMan

Typofixas 1.4a:n ja 1.5betan.

*freenet.hut.fi, *kpnet.fi, *annatapio.sci.fi, *wwnet.fi, *dyn*

Ilman teitä ei peelotalkiia olisi tehty. Annoitte paljon havainnollistavia kommentteja.

script.ini-backdoori

Osoittaa, miksi autoget mircdirektoriin ei pidä olla auki.

Microsoft

Ilman teitä ei olisi Mirccaajia.

Aol (America OnLine)

Teiltä on paljon kivoja 'mun faija osti just koneen' ihmisiä Efnetissa.

Peelotalk Copyright © Eero Salminen <zompi(at)netlife.fi> Kopiointi ilman lupaa kielletty.

Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >