Kossun Kippaajat
 
Yhdistys
Koskenkorvan Viina
Uutiset
Kuukauden huikat
Irc-kanava
FAQ / UKK
Linkit
Vieraskirja
Miljoonalaatikko

Kossun Kippaajien FAQ / UKK

Tämä on Kossun Kippaajat ry:n virallinen FAQ / UKK, eli Frequently Asked Questions tai Usein Kysytyt Kysymykset.

  1. Miten voin liittyä Kossun Kippaajiin?
  2. Mistä löytyy Kossulaulu.mp3?
  3. Missä Kossun Kippaajiin voi törmätä?
  4. Mistä löytyy se sivu, jossa...?
  5. Vaihteleeko Kossun alkoholipitoisuus?
  6. Miten yhdistyksen voi perustaa?
  7. Saanko linkittää Kossun sivuja?
  8. Kossun Kippaajat ry:tä ei löytynyt YTJ:n rekisteristä. Oletteko siis oikeasti rekisteröity yhdistys?

1. Miten voin liittyä Kossun Kippaajiin?

Yksinkertaisena vastauksena voidaan sanoa, että: Kossun Kippaajat ry:n varsinaiseksi jäseneksi pääsemisen ehtona on, että hallitus hyväksyy hakijan jäseneksi. Käytännössä käytetään seuraavanlaista hakumenetteluä:

Jäsenehdokkalla pitää olla kaksi Kossun Kippaajat ry:n varsinaista jäsentä suosittelijanaan. Hallitus järjestää kerran vuodessa hakijoille pääsykokeet, jossa testataan hakijaa. Tilaisuudessa hakijan pitää vakuuttaa hallitus omasta erinomaisuudestaan edustamaan Kossun Kippaajat ry:tä. Hallituksen on oltava yksimielinen hakijan hyväksymisestä varsinaiseksi jäseneksi.

2. Mistä löytyy Kossulaulu.mp3?

Kossulaulu löytyy Miljoonalaatikostamme tai tarkemmin osoitteesta http://www.kossu.org/miljoonalaatikko/Kossulaulu.mp3. Lisätietoja kappaleesta löydät Uutisarkistostamme.

3. Missä Kossun Kippaajiin voi törmätä?

Suurin osa Kossun Kippaajista asuu pääkaupunkiseudulla, joten heihin voit törmätä ainakin pääkaupunkiseudun ravintoloissa. Tunnistamista saattaa auttaa seuraavat tiedot. Heillä sattaa olla oikeassa rintapielessä kiinnitettynä Kossu-pinssi, lisäksi he ovat tarkkoja siitä, että drinkkiin tulee Kossua jos sitä pyydetään (lähes joka ravintolassa on Kossua, joskus sitä vain joutuu pyytämään tiskin alta).

Internetissä helpoin tapa tutustua kippaajiin on liittymällä Irc-kanavalle #kossu. Kanavasta on laajempaa tietoa Irc-sivulla. Toki jäsenillämme kaikilla on myös sähköposti, mutta osoitteiden etsiminen jääköön harjoitustehtäväksi.

4. Mistä löytyy se sivu, jossa...?

Kaikki www.kossu.org:ista löytyvät sivut ovat kirjattu hakemisto-sivulle, josta hukassa oleva sivu on helppo löytää.

5. Vaihteleeko Kossun alkoholipitoisuus?

Aina välillä kuulee käsittämättömiä huhuja koskien Koskenkorvan Viinan alkoholipitoisuutta. Pahimpien huhujen mukaan pitoisuus vaihtelisi jopa 15-40% välillä.

Näillä huhuilla ei ole toden kanssa mitään tekemistä. Koskenkorva Viinan alkoholipitoisuus tarkalleen on se pullossa ilmoitettu 38 tilavuusprosenttia. Tuotteen laatu ja tasalaatuisuus on Primalcolle kunnia-asia, joten asiaa tarkkaillaan erityisen hyvin. Mittaus suoritetaan joka erässä ennen pullotusta sekä vielä uudelleen pullotuksen yhteydessä. Tarkaan vaadunvalvontaan velvoittaa jo ISO 9002 -laatusertifikaattikin, jollaisen Koskenkorva Viinaa tuottava tehdas Rajamäellä on saanut.

Yksi väärien huhujen alkuunpanija saattaa olla viinimittarit, joita käytetään viinan alkoholipitoisuuksien mittailuun. Viinimittarit eivät sovellu viinojen alkoholipitoisuuksien mittailuun.

Lähde: Primalco Oy

6. Miten yhdistyksen voi perustaa?

Suomessa yhdistyksen perustaminen kuuluu perusoikeuksiin eikä yhdistystä tarvitse välttämättä edes rekisteröidä, mutta jotta yhdistys voisi tehdä sitoumuksia ja hankkia oikeuksia ym. pitää se rekisteröidä yli 100 000 yhdistyksen kaveriksi Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriasiainyksikkön ylläpitämään yhdistysrekisteriin.

Rekisteröidyn yhdistyksen perustaminen ei ole kovinkaan vaikeata. Siihen tarvitaan käytännössä ainoastaan perustamiskirja jossa vähintään kolmen perustajajäsenen allekirjoitukset, yhdistyksen säännöt sekä yhdistyksen perusilmoitus. Nämä tottakai normaalin byrokratian mukaan kolmena kappaleena. Perustajan pitää lisäksi olla vähintään 15 vuotta täyttänyt suomalainen tai Suomessa asuva henkilö.

Yhdistyksen perustamisasiakirjat -paketin mukana tulee kaikki tarpeellinen materiaali ja paketin voi tilata kätevästi netin kautta Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistykset -sivulta löytää lisäätietoa yhdistysasioista.

7. Saanko linkittää Kossun sivuja?

Koko World Wide Web:n ideahan on siinä, että se muodostuu sivuista joita linkitetään toisiinsa. Viime aikoina tosin ilmassa on ollut jotakin aivan kummallista linkitysten kieltämisiä, mutta pääpointtihan kuitenkin on, että linkki sivulle on pelkkää mainosta ja me emme sitä todellakaan kiellä.

8. Kossun Kippaajat ry:tä ei löytynyt YTJ:n rekisteristä. Oletteko siis oikeasti rekisteröity yhdistys?

Kuten YTJ:n sivuilla sanotaan "Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) on Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallituksen yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmä, joka mahdollistaa tietojen ilmoittamisen yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille.".

Kossun Kippaajat ry:llä ei ole mitään syytä tai tarvetta (ainakaan toistaiseksi) olla tässä YTJ-rekisterissä, vaan meidät löytää (kuten muutkin suomalaiset rekisteröidyt yhdistykset) Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistystietokannasta.


Copyright © Kossun Kippaajat ry 1996-2005 < kossu-hallitus at kossu piste org >